ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

“Υπάρχει κάτι που θέλετε να αλλάξουμε στο σχολείο” ρώτησε η Ν. Κεραμέως και... πήρε την απάντηση!

 “Υπάρχει κάτι που θέλετε να αλλάξουμε στο σχολείο” ρώτησε η Ν. Κεραμέως και... πήρε την απάντηση!


-Μαθητές προς Νίκη Κεραμέως: Θέλουμε βιβλιοθήκη, αίθουσα χαλάρωσης, αίθουσα προβολών, αίθουσα μουσικής, αίθουσα γυμναστικής. - Νίκη Κεραμέως: Ακούτε κ. Δήμαρχε;

"Υπάρχει κάτι που θέλετε να αλλάξουμε στο σχολείο”, ρώτησε η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως τους μαθητές μιας τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νάξου, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποίησε σε σχολικές μονάδες του νησιού.

Τι απάντησαν οι μαθητές !! Ακολουθούν οι απαντήσεις που έλαβε η Υπουργός Παιδείας από πέντε μικρούς μαθητές Θέλουμε: βιβλιοθήκη, αίθουσα χαλάρωσης, αίθουσα προβολών, αίθουσα μουσικής, αίθουσα γυμναστικής.

Η υποκρισία και η κοροϊδία στο μεγαλείο της !!!

Αφού κόψανε τις .... κορδέλες σε  προκάτ σχολικές μονάδες  ενδυναμώσανε τους εκπαιδευτικούς , δώσανε << λύση >> στα τεράστια προβλήματα όπως η αντιμετώπιση της σχολικής βίας μετά την πανδημία με πρόσληψη 3 χιλ ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών ,τα κενά των σχολικών μονάδων ,το πρόβλημα εξεύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών , για τις άθλιες συνθήκες των φοιτητικών εστιών προανήγγειλε αλλαγή του πλαισίου των φοιτητικών εστιών η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Νίκη Κεραμέους   

αφού έβαλε το χάος σε τάξη και τα ταχτοποίησε όλα ...στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποίησε σε σχολικές μονάδες του νησιού της Νάξου ρώτησε τα παιδάκια του δημοτικού αν υπάρχει κάτι που θέλουν να αλλάξει στο σχολείο τους σαν το μαγικό τζίνι που δίνει 3 τρείς  ευκαιρίες με 3 τρείς ευχές ...

Τα ακούς Δήμαρχε ???? και κοίταξε τον δήμαρχο

Τα παιδιά  θέλουν γυμναστήριο, αίθουσα χαλάρωσης , μουσικής και προβολής, βιβλιοθήκη. Ο Δήμαρχος ακούει ???

Ρίχνει το μπαλάκι και την ευθύνη στην τοπική κοινωνία και τοπική αυτοδιοίκηση....

Και ενώ η κ.Κεραμέους υπόσχεται  και εξαγγέλλει τα παραπάνω...νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνουν τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, φοιτητές, μαθητές και γονείς, απαιτώντας την κάλυψη των ελλείψεων σε σχολεία και σχολές.

«Δεν "προσαρμοζόμαστε", αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας», δηλώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι  που καλούν στην κινητοποίηση και διεκδικούν: Δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία. 300 ευρώ μηνιαίο στεγαστικό επίδομα. Παιδαγωγική επάρκεια μέσα στο πτυχίο.

Την ίδια ώρα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μαθητές να κατέβουν στους δρόμους, με αφορμή τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, αλλά και στα σπίτια τους, από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής που, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Μπουχτίσαμε να ακούμε ότι τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά» και ζούμε μια άλλη πραγματικότητα, ενώ: Παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, Ειδικής Αγωγής, καθαριστριών, κ.ά. στα σχολεία. Όσο πλησιάζει ο χειμώνας ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για το αν τα σχολεία μας φέτος θα είναι ζεστά. Αγχωνόμαστε με το νέο εξεταστικό και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που κάνει το Λύκειο πιο ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους. .

Η πολιτεία και οι λειτουργοί της κωφεύουν, εθελοτυφλούν στα προτάγματα των καιρών: κοινωνικοί εταίροι του συστήματος εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι ,δε στάθηκαν αρκετά πρόθυμοι, ικανοί, τολμηροί να επαναφέρουν και να υποστηρίξουν σθεναρά την παιδεία που μας αρμόζει.

Αυτός ο τόπος που τη γέννησε δεν αποδείχτηκε ούτε άξιος μεταπράτης μιας κληρονομιάς με επιτεύγματα, εν πολλοίς ανυπέρβλητα, στο πέρασμα του χρόνου, τη στιγμή που άλλες χώρες με πολύ πιο «ασήμαντες» κατακτήσεις στο χώρο του πνεύματος και του πολιτισμού, έχουν κατορθώσει να επιτύχουν παγκόσμια προβολή των αξιών τους και των εθνολογικών τους στοιχείων, με το ανάλογο οικονομικό αντίκρισμα.

Στα αζήτητα παραμένει η κλασσική παιδεία στη χώρα που τη γέννησε. Το μέλλον ήδη υποθηκεύτηκε.  Και η πασίγνωστη ρήση «αν θέλεις να καταστρέψεις, να αφανίσεις πολιτισμικά έναν λαό, απόκοψέ τον από τις ρίζες του» παίρνει σάρκα και οστά εδώ και δυο τουλάχιστον δεκαετίες… κι ας προσποιούνται υποκριτικά οι αρμοδίως και καθ΄ ύλην υπεύθυνοι πως δεν το έχουν αντιληφθεί.

 Λείπει η έμπνευση, το όραμα και η πολιτική βούληση από τους ταγούς και το λαό που έχει απεμπολήσει την κληρονομιά και τις αξίες του εμπράκτως. 

 Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός βιώνει μια στοχοποιημένη επίθεση απαξίωσης,  ηθικής κατάπτωσης, αποξένωσης από τα ιδανικά του , την γλώσσα του, τα έθιμα και τι συνήθειές του. 

Από το 1832 μέχρι και σήμερα παραμένει η κομματοκρατία. Από τότε μέχρι σήμερα τα κόμματα είναι υπεύθυνα για τα δεινά του Ελληνικού Έθνους επειδή διαίρεσαν, κομμάτιασαν και διέλυσαν την κοινωνία μας.

Είναι υπεύθυνα γιατί όχι μόνο δεν έκαναν ποτέ το καθήκον τους αλλά  γιατί αυτά δημιουργούν την διαπλοκή, το πελατειακό κράτος , την διαφθορά, την ανομία και την κατάρρευση των Εθιμικών Αξιών .

Το πολιτικό καθεστώς επέτρεψε σε οργανισμούς και Συμβούλια ξένα Ελληνικών συμφερόντων να είναι ενταγμένα μέσα στον Κρατικό Μηχανισμό απολαμβάνοντας ιδιαίτερα προνόμια από την Ελληνική Πολιτεία καθώς επίσης να έχουν ενεργή συμμετοχή σε νευραλγικούς τομείς όπως η οικονομία, η παιδεία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ

 Παρά του ότι κατέχουμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία και αποδείξεις ότι έχει κατατεθεί επαρκέστατο ποσόν και για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους αλλά και για μια τεράστια ανάπτυξη του Κράτους μας το πολιτικό κατεστημένο δεν το χρησιμοποιεί και προχωρά σε επιπλέον δεσμεύσεις με νέες δανειακές συμβάσεις με εγγυητές και υπόχρεους εμάς τους Πολίτες 


Καταγγέλλουμε την μέχρι σήμερα και την επί 200  χρόνια καταχρηστικής, παταγωδώς αποτυχημένης και άκρως επικίνδυνης για το μέλλον,
διακυβέρνηση του Κράτους μας από όλες τις μορφές και τις πτυχές της κομματοκρατίας που δοκιμάστηκαν.

Καλούμε όλους τους ΄Ελληνες να συστρατευτούν μαζί μας στην στον τεράστιο πολιτικό φορέα του Έθνους των Ελλήνων  με την ονομασία «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» « Ε.ΣΥ.» η οποία είναι η πηγή της εξουσίας της Πολιτείας στην Ελληνική Δημοκρατία για να διεκδικήσουμε ό,τι πραγματικά μας ανήκει.
Ως Έλληνες πολίτες να αναλάβουμε τις ζωές μας και το μέλλον στα χέρια μας, χρέος που έχουμε όχι μόνο προς τον εαυτόν μας αλλά προς ολόκληρο το γένος μας και κυρίως προς τους απογόνου μας, τις νεώτερες και μελλοντικές γενεές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ