ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Πόσα μπορεί να αντέξει ένα παιδί;

 Τελικά πόσα «αντέχει» ένα παιδί;


Είναι κοινώς γνωστό ότι ένα παιδί σήμερα τελειώνοντας το σχολείο του γύρω στις δύο το μεσημέρι θα ξεκουράζεται λίγα λεπτά μόνο και ετοιμάζεται να πάει για προπόνηση και πολλές φορές δεν προλαβαίνει να φάει ...θα γυρίσει αργά το απόγευμα να φάει λίγο για να ετοιμαστεί για τα αγγλικά του ή άλλη δεύτερη γλώσσα ή κάποια άλλη δραστηριότητα όπως μουσική ή ζωγραφική .

Σαφως η ώρα έχει φτάσει γύρω στις 9.00 μμ και θα πρέπει να να συνεχίσει το διάβασμα το οποίο αν θα είχε προλάβει να ξεκινήσει το μεσημέρι.

Σχολείο,μαθήματα τα οποία κάθε χρόνο και δυσκολεύουν ,προπονήσεις που όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο απαιτητικές και πιεστικές όπως ξένες γλώσσες και άλλες δραστηριότητες .

Μια καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις που παρατηρώντας κανείς πραγματικά θα αναρωτιέται πότε ξεκουράζεται αυτό το παιδί και μας κάνει να αναπολούμε την δική μας παιδική ηλικία θα διαπιστώσει ότι δεν είχαμε και τόσες υποχρεώσεις.

Δεν αντιλέγω ότι όλα χρειάζονται στη ζωή μας αλλά σε ποιό βαθμό και τελικά πόσο μπορεί να <<αντέχει>>  ένα παιδί ;;; 

Άρα διαβάζει και τρώει όσο προλαβαίνει για να αναπληρώσει την χαμένη ενέργειά του στο κενό του ανάμεσα στις υποχρεώσεις του και αφού φτάσει εξουθενωμένο αργά το βράδυ ξέροντας ότι πρέπει να ξυπνήσει νωρίς για το σχολείο , αλλά πρέπει να ξαναδιαβάσει τα μαθήματά του γιατί έχει και ένα τέστ ή διαγώνισμα για την επόμενη μέρα !!!

Αναρωτηθήκαμε ποτέ μετά από ένα συνεχόμενο πρόγραμμα από το πρωί στις 7.00 π.μ που ξυπνάει μέχρι τις 9:00 ή 9:30 που θα έχει τελειώσει τις δραστηριότητες του και υποχρεώσεις του με κουρασμένο μυαλό και σώμα μπορεί να συγκεντρωθεί να διαβάσει ;;;;

Eμείς σαν τι πρέπει  να περιμένουμε από αυτό το παιδί ;;;

Ποιά πρέπει να είναι η απόδοσή του σε όλα αυτά που η Πολιτεία και η νοοτροπία του επιβάλλει ;;;;

Τα παιδιά μας μπαίνουν σε μία απίστευτη ταλαιπωρία άνευ λόγου ενώ θα μπορούσαν να όλες αυτές τις δραστηριότητες να τις απολαύσουν  μέσα στο σχολείο ...

Αν πάτε  στο εξωτερικό τα απογεύματα σε άλλες χώρες θα δείτε σε πάρκα και παιδικές χαρές γεμάτο παιδιά χαρούμενα να παίζουν...και αυτό γιατί ότι κάνουν τα πάντα μέσα στο σχολείο μέχρι τις 4:00 μμ και μετά χωρίς άγχος περνάνε το χρόνο τους με τους φίλους  τους και τους δικού τους ανθρώπους.


Το θέμα είναι ότι εδώ η παιδεία παρότι λέγεται δημόσια εκπαίδευση τα πάντα από ξένες γλώσσες αθλητισμός μουσική χορός κτλ τα πληρώνει ο κάθε γονέας από την τσέπη του.

Ιδιωτική πρωτοβουλία η εκπαίδευση λοιπόν με ένα κράτος ανθελληνικό χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα παρόλο που έχουμε τους πιο δυσβάστακτους φόρους στην Ευρώπη και αυξημένα κατά πολύ όλα τα  αγαθά που χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μεγαλώσει τα παιδιά της χωρίς άγχος .

Καθήκον της Πολιτείας είναι και χωρίς κανένα οικονομικό περιορισμό να ικανοποιεί πλήρως και δωρεάν την δημιουργική ικανότητα των Ελληνόπουλων σε υπερσύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις  να εξασκούνται  και να μαθαίνουν  σε οποιοδήποτε τομέα έχουν  έφεση ή αρέσκεια εντός σχολικών εγκαταστάσεων αν θέλουμε να μιλάμε για πλήρη και ολοκληρωμένη Παιδεία.

Δεν είναι χρέος της Πολιτείας να αναλάβει πλήρως το κτίσιμο του σώματος και του πνεύματος απέναντι στη νέα γεννιά;;;

 Δεν πρέπει να δοθεί  Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη των Ελληνικών τεχνών, μουσικής και φωνητικής έκφρασης αν θέλουμε να μιλάμε για κράτος δικαίου και πρόνοιας;;;

Γιατί πρέπει πάντα οι Έλληνες να μειώνουν τα εισοδήματά τους και να αδειάζει το πορτοφόλι τους για καλύτερο μορφωτικό επίπεδο και να ταλαιπωρούν τα παιδιά μας ενώ είναι χρέος της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες της ως κοινωνικό αγαθό ;;;;

Γιατί υποβαθμίζουν και υποχρηματοδοτούν συνεχώς την Παιδεία μας και στερούν την ποιοτική εκπαίδευση των Ελληνόπουλων;;;

Τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε ότι η κομματοκρατία μας αφανίζει καθημερινά και διαχρονικά με τα τόσα κατάπτυστα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον αθλητισμό;;;

Tα σκάνδαλα και κιβωτοί ;;;

Kάθε τομέας και μια κιβωτός.

Ήρθε η ώρα και ωρίμασε ο καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να πάμε σε μια νέα αρχή με πραγματική ανάπτυξη για να  αλλάξουμε και να διαφυλάξουμε την καταστρεπτική πορεία της ένδοξης χώρας μας και να παραδώσουμε στην νέα μας γενιά ένα μέλλον με προοπτική που της αξίζει.


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αν όλοι είχαμε όνειρα βασισμένα στις  αξίες και τις αρχές θα παλεύαμε για αυτά θα ενεργοποιούσαμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που κρύβει τη δύναμη να αλλάξει το μικρόκοσμό του, που μπορεί να κινητοποιήσει και τους γύρω μας να ονειρευτούν και εκείνοι και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο το θωρακισμένο  άτομο με τις ηθικές αξίες της ζωής και τις κοινωνικές αρχές θα προσπαθήσει για το καλύτερο,  το δικό του και των γύρω του. 

 

Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ

                 ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ;


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                         ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
             ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ