ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΗ

 


ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΗ

Στην ιστορία της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων η ελληνική πάλη κατέχει 22 χρυσά, 51 ασημένια και 56 χάλκινα.

Η πρόταση για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων, τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι των συζητήσεων το 1948 στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Εμπνευστής της ήταν ο τότε αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Μοχάμεντ Ταχίρ Πασά από την Αίγυπτο.

Στη συνάντηση την Ελλάδα για λογαριασμό της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εκπροσώπησε ο Ιωάννης Κετσέας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή και η πατρίδα του Ταχίρ Πασά προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την πρώτη διοργάνωση το 1951 στην Αλεξάνδρεια. Η γέννηση του νέου θεσμού ο οποίος θα διεξάγονταν κάθε τέσσερα χρόνια ήταν γεγονός.

Πρώτος πρόεδρος εξελέγη ο Σείχ Γκαμπριέλ Τζεμαγιέλ από τον Λίβανο και γενικός γραμματέας ο Ιωάννης Κετσέας. Το 1961 ιδρύθηκε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Μέχρι το 1967 στους αγώνες συμμετείχαν μόνο άνδρες αθλητές. Το 1991 αποφασίστηκε να αλλάξει η χρονιά τέλεσής τους και να διεξάγονται ένα χρόνο μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι ένα χρόνο πριν όπως γίνονταν μέχρι τότε.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε και στις 14 αθλητικές εκδηλώσεις των λαών της Μεσογείου.

Το πρώτο μετάλλιο (ασημένιο) κατέκτησε για την ελληνική πάλη το 1951 στην Αλεξάνδρεια ο Αντώνης Γεωργούλης στα βαρέα βάρη. Το 1967 στην Τύνιδα οι Έλληνες παλαιστές κατέκτησαν και το πρώτο χρυσό μετάλλιο με τον Όθωνα Μοσχίδη.

Δύο χρυσά μετάλλια στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων κατέκτησε ο Μπάμπης Χολίδης, το 1975 και το 1979. Το 1963 στη Νάπολη και το 1967 στην Τύνιδα η πάλη κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, μεταξύ όλων των ομάδων που εκπροσώπησαν τον ελληνικό αθλητισμό στους Μεσογειακούς Αγώνες. Άλλες 12 φορές και συγκεκριμένα το 1955, 1971, 1975, 1979, 1983, 1987, 1991, 1993, 1997, 2001, 2005 και 2009 κατετάγη στην πρώτη τριάδα του αντίστοιχου πίνακα των ελληνικών μεταλλίων.

Η κορυφαία διάκριση της ελληνικής πάλης στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων σημειώθηκε το 2001 στην Τύνιδα. Οι ομάδες ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας των ανδρών και η αντίστοιχη της ελευθέρας των γυναικών, κατέκτησαν 4 χρυσά, 9 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια.

https://www.elop.gr/

ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ



Το σχολείο θα ικανοποιεί και θα αναπτύσσει όλη την δημιουργική ικανότητα των Ελληνόπουλων. Εκτός από την παιδεία της πνευματικής μάθησης κάθε σχολείο θα έχει όλες τις υποδομές αθλοπαιδιών σε ατομικά και σε συλλογικά αθλήματα. Οι αθλητικοί σύλλογοι, τα σωματεία κλπ δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης στην Ελλήνων Πολιτεία εφόσον θα ενσωματώνονται από λειτουργικής άποψης με τα σχολεία. Σε οποιοδήποτε άθλημα έχει ταλέντο, έφεση ή αρέσκεια το Ελληνόπουλο θα έχει την ευκαιρία να την εξασκεί εντός των εγκαταστάσεων του σχολείου του.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                         ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
             ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ