ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΛΗΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ





ΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΟΕ ΚΑΙ ΕΣΟΑ

Η Επιτροπή Αθλητών ΕΟΕ και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παραχώρηση αθλητικών χωρών, ζητώντας να υπάρξει ισορροπία για να μην πληγούν άλλα αθλήματα.

Η  Επιτροπή Αθλητών ΕΟΕ και η Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ζητήθηκε από την Πολιτεία να φροντίσει ώστε να ληφθούν υπόψη οι αθλητικές σπονδές στις διαβουλεύσεις που γίνονται για την παραχώρηση αθλητικών χωρών.

Με το ΟΑΚΑ να παραχωρείται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια , τόσο η επιτροπή αθλητών της ΕΟΕ όσο και η ΕΣΟΑ τονίζουν ότι ενώ είναι υπέρ της παραχώρησης αθλητικών χωρών σε σωματεία και ομάδες, εντούτοις ζητούν να " ληφθεί μέριμνα ότι οι παραχωρήσεις θα λάβουν υπόψη τη δραστηριότητα όλων των ενδιαφερομένων μερών ".

Αναλυτικά :

« Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες αθλητές της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες – ΕΣΟΑ και τα μέλη Olympians της Επιτροπής Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής - ΕΟΕ, συμπαραστεκόμενοι στους αθλητές των αθλημάτων της Ξιφασκίας, της Καλαθοσφαίρισης και των αθλημάτων που μας εκφράζουν έντονα ανησυχητικά, με τις υπό διαβούλευση παραχωρήσεις αθλητικών χωρών σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Υποστηρίζουμε την παραχώρηση αθλητικών χωρών σε Σωματεία και Ομάδες που δύνανται να κινητοποιήσουν υλικούς πόρους και έμψυχο δυναμικό για την καλύτερη αξιοποίηση και εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας.

Η όποια παραχώρηση όμως από την Πολιτεία οφείλει να διατηρήσει μία ισορροπία χρήσης μεταξύ των παραχωρησιούχων των μερών που ήδη χρησιμοποιούν τους ίδιους αθλητικούς χώρους, κυρίως δε των Αθλητικών Ομοσπονδιών που τους φιλοξενούν χώρους για έδρα, γραφεία, εκγύμναση, προπόνηση και διεθνείς αγώνες.

Παραχωρήσεις, οι αποκλεισμοί και δεν λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα όλων των ενδιαφερομένων μερών, σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας και δύνανται να πλήξουν σοβαρά τους παίκτες που καλλιεργούν αυτά τα αθλήματα, κυρίως δε τους αθλητές και μας βρίσκουν ως ΕΣΟΑ και Επιτροπή Αθλητών ΕΟΕ αντίθετους.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι να αναδειχθεί από νέους και να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες αθλητικές δραστηριότητες προς όφελος όλων και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σοβαρά οι ανησυχίες που έχουν διατυπώσει τόσο η ΕΣΟΑ, η Επιτροπή Αθλητών ΕΟΕ όσο και η αθλητική οικογένεια της, ώστε να ληφθεί μέριμνα ότι οι παραχωρήσεις θα λάβουν υπόψη τη δραστηριότητα όλων των ενδιαφερομένων μερών.

https://www.sport24.gr/

https://hoc.gr/sites/default/files/

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΟΑΚΑ ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΩ ΛΙΝΓΚ

https://asaed.gr/contact/ 





Το σχολείο θα ικανοποιεί και θα αναπτύσσει όλη τη δημιουργική ικανότητα των Ελληνόπουλων. Εκτός από την παιδεία της πνευματικής μάθησης κάθε σχολείο που έχει όλες τις υποδομές αθλοπαιδιών σε ατομικά και σε συλλογικά αθλήματα. Οι αθλητικοί σύλλογοι, τα σωματεία κλπ δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης στην Πολιτεία Ελλήνων εφόσον θα ενσωματωθούν από λειτουργική άποψη με τα σχολεία. Σε κάθε άθλημα έχει ταλέντο, έφεση ή αρέσκεια το Ελληνόπουλο που έχει την ευκαιρία να εξασκηθεί εντός των εγκαταστάσεων του σχολείου του.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                         ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
             ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ