ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΟΙ Αξίες είναι η ραχοκοκκαλιά και ο πυρήνας μας

 


Όλοι οι Έλληνες άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τι ακριβώς κάνουμε ,πως μπορούμε να παράξουμε την ιδανική Πολιτεία η οποία θα παράξει ανθρώπους και Πολίτες μέσα σε ένα ΑΞΙΑΚΟ - ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ σύστημα αλλά και πως θα κλειδώσει η Πολιτεία  με το Ελλάνιο αξιακό σύστημα στην Ελλήνων Πολιτεία που είναι αντικατοπτρισμός του ίδιου του σύμπαντος.

Αυτές οι αξίες είναι έμφυτες στον άνθρωπο ,είναι του ίδιου του ανθρώπου και δεν μας τις δίνει κανένα ιερατείο και καμιά οντότητα . 

Από δικούς μας φιλοσόφους άλλωστε έχει αναλυθεί ότι ο άνθρωπος  πρέπει να βρίσκεται σε κάποια μεσότητα .Αν ο άνθρωπος είναι εκτός της θέσης του ΄ή σε κάποια έλλειψη ή υπερβολή  βρίσκεται εκτός αξιακού συστήματος

 .Ο Άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται σε κάποια ΜΕΣΟΤΗΤΑ δλδ αυτό που λέμε << ανθρώπινο μέτρο>>.

Όλες οι παραπάνω αξίες ( 12 ΑΞΙΕΣ} είναι εκείνες που θέτουν τον άνθρωπο στη ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ  και στην πραγματική του θέση που όσο πιο πολύ προάγονται αυτές οι ΑΞΙΕΣ δηλαδή όσο πιο πολύ γίνονται κατανοητές και μπαίνει ο άνθρωπος μέσα σε αυτές τις Αξίες που είναι δικές του τόσο πιο πολύ βρίσκεται στη μεσότητα. 

Όλοι μιλούν για Αξίες και Αρχές της Δημοκρατίας  αλλά κανένας δεν τις έχει ορίσει. Αλλά όσους ανθρώπους και να ρωτήσεις θα έχουν διαφορετικές απόψεις για το πως ορίζεται μια αξία όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Άλλωστε μέχρι τώρα κανένα κόμμα κανένα δόγμα δεν έχει ορίσει τις αξίες του αλλά να μας πουν για ποιό λόγο μιλούν για αυτές αλλά δεν τις ορίζουν??? Ας μας πουν σε ποιό αξιακό σύστημα κινούνται.Τα δόγματα και όλες οι ομαδοποιήσεις ανθρώπων και ιδεολογιών ας μας πουν για ποιες αξίες μιλάνε!!

Για αυτό τα κόμματα και τα δόγματα δεν ορίζουν  τις αξίες !! Γιατί θα πρέπει να μπουν σε ένα αξιακό σύστημα που τα ίδια δεν βρίσκονται μέσα !!

Ήρθε η ώρα να ορίσουμε τις Αξίες μας κι ας κάνουν και αυτοί το ίδιο!! 

 ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αν όλοι είχαμε όνειρα βασισμένα στις  αξίες και τις αρχές θα παλεύαμε για αυτά θα ενεργοποιούσαμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που κρύβει τη δύναμη να αλλάξει το μικρόκοσμό του, που μπορεί να κινητοποιήσει και τους γύρω μας να ονειρευτούν και εκείνοι και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο το θωρακισμένο  άτομο με τις ηθικές αξίες της ζωής και τις κοινωνικές αρχές θα προσπαθήσει για το καλύτερο,  το δικό του και των γύρω του. 



ΚΑΡΑΒΕΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν/ΛΑΡΙΣΑΣ
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ