ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Πώς η Κεραμέως «καταδίκασε» με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών τους φοιτητές

 


Σε απόγνωση φοιτητές και απόφοιτοι για την αιφνιδιαστική απόφαση Κεραμέως. 

Ο νόμος που ψήφισε το καλοκαίρι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καταδικάζει, χιλιάδες νέους,σε ένα επιπλέον χρόνο σπουδών και θα αναγκάζονται να παρακολουθούν ένα ειδικό πρόγραμμα δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων ,πράγμα που σημαίνει ότι η διάρκεια φοιτησή τους θα αυξηθεί κατά ένα χρόνο αφού δεν θα αποκτούν πλέον τη διδακτική - παιδαγωγική επάρκεια ( είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να συμμετέχει στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ προκειμένου να προσληφθεί ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος στη δημόσια εκπαίδευση αλλά και στα φροντιστήρια ) μετά τη λήψη του πτυχίου  !!

Με τον νέο νόμο όμως από το καλοκαίρι του 2023, προβλέπεται ότι τα υπάρχοντα προγράμματα διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας καταργούνται και συνεπώς οι φοιτητές δεν θα αποκτούν αυτόματα (με το πτυχίο) την επάρκεια αλλά θα αναγκάζονται να παρακολουθούν επιπλέον δυο εξάμηνα.

Η παράταση αυτή όμως για τους φοιτητές έχει τεράστιο κόστος σε μια εποχή που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα για να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

Η παιδαγωγική επάρκεια διαχωρίζεται από το πτυχίο.

Τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας (ΠΠΔΕ) θα καταργηθούν στις 31.8.2023, ενώ ο νέος νόμος επιβάλλει σχεδόν άμεσα την δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας ανά Πανεπιστήμιο. Το ειδικό αυτό πρόγραμμα θα είναι μόλις ένα (1) σε κάθε ΑΕΙ, θα έχει όριο εισακτέων και κριτήρια εισδοχής. 

Τα προγράμματα αυτά φυσικά δεν θα είναι δωρεάν και πάλι θα χρειαστεί να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη ο γονέας για να πάρουν την πιστοποίηση που επιθυμούν. Η Σύγκλητος θα είναι αυτή που αποφασίζει για τον αριθμό εισακτέων και τα επιπλέον κριτήρια των υποψηφίων. 

Πέρα από την υποβάθμιση των μαθημάτων με βάση των νέων αυτών δεδομένων δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους υπάρχοντες φοιτητές και θα καθυστερήσει την αποφοίτηση σε πολλούς από αυτούς . 

Μόνο δελεαστική δεν χαρακτηρίζεται για έναν νέο που κοπιάζει στις αίθουσες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για χρόνια και την διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτός ο νόμος συγκέντρωσε τα πυρά του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συμφωνία του 85-92% των παρόντων Βουλευτών στην πλειονότητα των άρθρων του νέου νόμου για τα «ΑΕΙ: Νέοι Ορίζοντες» που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία
Το 85-92% των παρόντων Βουλευτών υπερψήφισε τα περισσότερα από τα κρίσιμα άρθρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Πανεπιστήμια, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. 2 στα 3 επίμαχα άρθρα έγιναν δεκτά με ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία, προς επίρρωση της άποψης ότι ο νόμος-πλαίσιο πέτυχε σημαντικές συναινέσεις
Η υποκρισία στο μεγαλείο της !

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις”

Ο νέος νόμος αποτελείται από 489 άρθρα.

Το ΦΕΚ του νόμου 4957/ 2022 (Α΄) για τα ΑΕΙ

 Ο νόμος – πλαίσιο είναι ένα σαρωτικό νομοσχέδιο, που μετατρέπει ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε αυτόνομες, επιχειρηματικές μονάδες και τα απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τις μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την έρευνα και την επιστήμη από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας. Αποσυνδέει ακόμα περισσότερο τα ΑΕΙ από την κρατική χρηματοδότηση και τα οδηγεί στην αναζήτηση πόρων από δίδακτρα, από χορηγίες, από την προσφορά «εκπαιδευτικών προϊόντων», από την εμπορευματοποίηση της έρευνας κυρίως των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Παράλληλα, κι ενώ τα πανεπιστήμια είναι ήδη υποστελεχωμένα και μεγάλος όγκος των λειτουργικών αναγκών καλύπτεται από ελαστικά εργαζόμενους, με πολλές διαφορετικές σχέσεις εργασίας, με το άγχος της ανασφάλειας, με λιγότερα δικαιώματα, το νομοσχέδιο επεκτείνει και μονιμοποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για εργαζόμενους και διδάσκοντες, ενώ θεσμοθετεί την υπερωριακή απασχόληση, τη δουλειά Σαββατοκύριακα και αργίες.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν έρχεται για ν’ απαντήσει στην ανάγκη των φοιτητών για ολόπλευρη μόρφωση, στα σοβαρά ζητήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, στην έλλειψη σύγχρονων και ασφαλών υποδομών, στην έλλειψη επαρκούς και ποιοτικής φοιτητικής μέριμνας, στη σοβαρή δυσκολία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες να ανταπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών των παιδιών τους. Για μια φορά ακόμα, τους μόνους που ωφελεί είναι τις μεγάλες επιχειρήσεις, που θα κάνουν χρυσές μπίζνες στην ανώτατη εκπαίδευση, αξιοποιώντας υποδομές και προσωπικό των πανεπιστημίων.


Το ερώτημα είναι πώς έφτασαν να ψηφιστούν ...Ποιοι τα σκέφτηκαν και ποιοι  τους έδωσαν τελική νομική μορφή αλλά και πως τελικά έφτασαν ενώπιον του κοινοβουλίου με τη μορφή νομοθετικής εισήγησης αφού η αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα στο τέλος υπερψήφισαν το νομοσχέδιο??? 

Για να τρέξουν αυτές τις μπίζνες απρόσκοπτα, φέρνει η κυβέρνηση και την πανεπιστημιακή αστυνομία, θεσπίζει πιο αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο και μηχανισμούς ελέγχου για φοιτητές, εργαζόμενους και διδάσκοντες, υπονομεύει τους φοιτητικούς συλλόγους.
 Όλοι εμείς που δίνουμε καθημερινό αγώνα για περάσουν τα παιδιά μας σε μια σχολή, που ματώνουμε για να σπουδάσουν τα παιδιά μας, θα δούμε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια να ορθώνονται στο μέλλον και την προοπτική τους, στην προσπάθειά τους  να ακολουθήσουν τη σχολή που επιθυμούν, να εργαστούν επάνω στο αντικείμενό τους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. 

«Για την ιστορία να θυμίσουμε τη δήλωση της τότε υπουργού Παιδείας, της κας Διαμαντοπούλου, ότι ο νόμος της "θα κάνει το Πανεπιστήμιο να ανθίσει τα επόμενα 20 χρόνια", και είδαμε τι τύχη είχε»

 ΚΑΙ Ε.ΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?????

ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ?????
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ,ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ .

ΤΩΡΑ  ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΗΤΟΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ…. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ…. ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΥΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΕ ” ΜΕ Α.Φ.Μ. 0000931106 ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ,  ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΚΧΩΡΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΛΙΑ…..  (ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΟΣΟΥΜΕ!)

 ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΜΑΣ 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 
 ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ 
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
 ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ 

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 
ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ...  Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ !!!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ !!!

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


 Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ