ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

H σπουδαιότητα των ατομικών αθλημάτων.


Η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και άλλες μορφές άσκησης μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική, πνευματική, ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Πέρα από  εκείνα τα προφανή οφέλη του αθλητισμού στην υγεία των παιδιών αλλά και στο πως η ενασχόληση με τα σπορ και την άσκηση προωθούν την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και οδηγούν στην έκφραση θετικότερων μορφών συμπεριφοράς.

Ο αθλητισμός λειτουργεί ως ενισχυτής διάθεσης και ένα παιδί που κάνει αυτό που του αρέσει και το απολαμβάνει του ενισχύει το << ευ ζην >> και του παρέχει την απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αλλά και το προστατεύουν από ψυχικές διαταραχές και από αποκλίνουσες συμπεριφορές που συχνά εμφανίζονται στην εφηβεία όπως η κατάχρηση ουσιών ο καπνός και το αλκοόλ.

H σπουδαιότητα των ατομικών αθλημάτων.

Είναι κοινά αποδεκτό και το έχουμε αντικρίσει πολλές φορές το δίλημμα ενός γονιού αν το παιδί τους θα έχει μεγαλύτερα οφέλη στην ψυχοσύνθεση του και την δυνατότητα να γίνει πιο κοινωνικό διαλέγοντας ένα ομαδικό  παρά ένα ατομικό άθλημα.

Τι γίνεται όμως εάν ένα παιδί έχει κλήση προς ένα ατομικό άθλημα ;;;

Μερικοί μπορεί να ισχυριστούν ότι τα οφέλη αυτά χάνονται αν ένα παιδί ασχολείται με μεμονωμένα αθλήματα.

Μήπως ένα ατομικό άθλημα θα ήταν ευκαιρία για να αναπτύξει την μοναδικότητά του?

Τα οφέλη ενός ατομικού αθλήματος που μπορεί να αναλογιστεί κανείς, είναι επίσης πολλά.

Ένα ατομικό άθλημα αφήνει έναν αθλητή να είναι ο εαυτός του γιατί του επιτρέπει να ανταγωνίζονται με τον δικό τους ρυθμό και δεν  υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση να "προφθάσει"  τους άλλους παίκτες.

Tα ατομικά αθλήματα μπορούν να διδάξουν αυτόν που λαμβάνει μέρος, να είναι στο προσκήνιο άνετος και όλα τα μάτια των θεατών θα είναι στραμμένα πάνω του και αυτό  τον εκπαιδεύει να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα το άγχος του να βελτιώνεται συνεχώς και να εξασκεί  την δεξιοτεχνεία του αλλά και όλο αυτό θα έχει σοβαρή και θετική απήχηση για τον χαρακτήρα του και το μέλλον του όταν του παρουσιαστεί μία δυσκολία και θα πρέπει μόνος του να την αντιμετωπίσει.

Μαθαίνει να είναι αυτοδύναμος και να στηρίζεται στις δικές του δυνατότητες και μόνο αλλά και να είναι υπεύθυνος για τις δικές του αποφάσεις και ενέργειες.

Με τα ατομικά αθλήματα ο άνθρωπος αναγνωρίζει τον εαυτό του ως συμπαντικό ον που πολεμάει συνεχώς .Ο αθλητισμός και το άθλημα που θα επιλέξει αναδεικνύει τη θέση του ως πολεμιστή προάγοντας τις ικανότητές και δεξιότητες νοητικές και σωματικές αφήνοντας πίσω του την έπαρση το θυμό και τις μικρότητες και να νοιώσει την τεράστια κληρονομιά που φέρνει το γένος του ,να γνωρίσει την προέλευσή του και τις συνθήκες που πρέπει να βιώνει. 

Με την συμμετοχή του στους αγώνες κρατούν το φρόνημα ύψιστο και υμνείται η ΑΝΔΡΕΙΑ και να γράφουν με χρυσά γράμματα τα έπη της τόλμης τους με σωφροσύνη με συνεχή προετοιμασία και αέναης εκγύμνασης νου και σώματος τόσο στον ατομικό του βίο όσο και στον συλλογικό ως πολίτης εντός της Πολιτείας.

Συνήθως στον κίνδυνο όλοι παραλύουνε, φοβούνται και οι λογισμοί τους δεν είναι ορθοί, φοβούνται και τους πιάνει πανικός και αρχίζουν και κάνουν πράγματα που δεν έχουνε σχέση με τον ορθό λογισμό, αυτό είναι Ανδρεία κάτω από την πίεση των κινδύνων να παραμένεις να έχεις ορθούς λογισμούς και να παράγεις και να πολεμάς ...

Που είναι η ΑΝΔΡΕΙΑ σήμερα παιδιά;;;;;

Είναι τεράστια η Ανδρεία Είναι όχι μόνο τρόπος σκέψης, αλλά τρόπος ζωής, σαφώς όμως θα πρέπει να έχεις καλλιεργήσει όλες τις αξίες να τις εμπεδώσεις να τις κάνεις κτήμα σου  αλλιώς αυτό δεν βγαίνει και είναι εκπαίδευση.

Aς σκεφτούμε λοιπόν όλοι μας σοβαρά όταν πρέπει να διαλέξουμε ένα άθλημα, να  ακούσουμε πρώτα την φωνή της ψυχής μας και της ψυχής των παιδιών μας και ας κατανοήσουμε ότι ο καδένας είναι μονάδα. 

Οπότε 

Τα σπορ  «ανεβάζουν» τη διάθεση των παιδιών αλλά και τη «ρίχνουν» όταν το παιδί δεν έχει τις προϋποθέσεις  το κατάλληλο περιβάλλον τον απαραίτητο  υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και τις ίδιες και ίσες ευκαιρίες να γνωρίσει το σώμα του  μέσα από το παιγνίδι να ανιχνεύσει το ταλέντο του να βρει  το άθλημά του να το κάνει δικό του μέσα από τεράστιες διεργασίες και λειτουργικές ακολουθίες  ώστε να αναπτύξει την ταυτότητά του ως αθλητής  και να ολοκληρώσει την προσωπικότητά του ως αυριανός πολίτης που θα είναι ικανός να προστατέψει την Πολιτεία του σε κάθε κίνδυνο που θα προκύψει.

Η Ελλήνων Συνέλευσις θεωρεί ότι έχει χρέος και καθήκον προς την νέα γενιά, με όραμα για τον αθλητισμό και ανοίγει νέους δρόμους με καινοτόμο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα για όλα τα ελληνόπουλα επαναφέροντας την αυτογνωσία μας και της ύπαρξή μας για  την ανάδειξη του Αρίστου!!
Αυτό μόνο μέσα από  την απόλυτη ΠΑΙΔΕΙΑ  μπορεί να υλοποιηθεί  και μια γενναία χρηματοδότηση από μια πραγματική Ελληνική  διακυβέρνηση.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αν όλοι είχαμε όνειρα βασισμένα στις  αξίες και τις αρχές θα παλεύαμε για αυτά θα ενεργοποιούσαμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που κρύβει τη δύναμη να αλλάξει το μικρόκοσμό του, που μπορεί να κινητοποιήσει και τους γύρω μας να ονειρευτούν και εκείνοι και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο το θωρακισμένο  άτομο με τις ηθικές αξίες της ζωής και τις κοινωνικές αρχές θα προσπαθήσει για το καλύτερο,  το δικό του και των γύρω του. 



Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ