ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Σέρφινγκ, Σκέιτμπορντ και Αναρρίχηση αντικαθιστούν πυγμαχία, μοντέρνο πένταθλο , Άρση Βαρών .????

 Σέρφινγκ, Σκέιτμπορντ και Αναρρίχηση αντικαθιστούν πυγμαχία, μοντέρνο πένταθλο , Άρση Βαρών .????

Η Επίσημη δικαιολογία για την Πυγμαχία και Άρση Βαρών είναι

 η  ΔΙΑΦΘΟΡΑ !!!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή .

Από το 2013 που ο Γερμανός Τόμας Μπαχ που ανέλαβε τα ηνία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έβαλε στόχο τον εκσυγχρονισμό των Ολυμπιακών .
Όταν λέμε εκσυγχρονισμό για τον Τόμας Μπάχ εννοούμε τον βασικό στόχο να μην μείνουν ποτέ άδεια τα ταμεία της ΔΟΕ με κάθε κόστος ακόμα και αν είναι να μετατραπούνε οι αγώνες σε .....GAMES 
Να θυμήσουμε ότι τα έσοδα της ΔΟΕ προέρχονται σε ποσοστό 73% από τα τηλεοπτικά δικαιόματα ,από το Μάρκετινγκ σε 18% και από άλλες πηγές σε 9% .
Σίγουρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός και για να μείνει κερδοφόρο πρέπει να ακολουθεί τος κανόνες της αγοράς δηλαδή να είναι εμπορικό και εκατοντάδες κανάλια από όλο τον κόσμο πληρώνουν δισεκατομμύρια ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Μπορει η ΔΟΕ να έδωσε μια περίοδο χάριτος στα παραπάνω αθλήματα ( Πυγμαχία,Άρση Βαρών και Μοντέρνο Πένταθλο ) μέχρι να αποδείξουν ότι θα γίνουν << χρυσοφόρα >> και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα ,η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού.Γιατί όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί στο χώρο πιστεύουν ότι το μέλλον της πυγμαχίας δεν θα εξαρτηθεί από την πάταξη της διαφθοράς στους κόλπους του αθλήματος αλλά από τον βασικό χορηγό της ΔΟΕ του αμερικάνικου τηλεοπτικού φορέα το ΝCB .
Αν δηλαδή το NCB πιστεύει ότι υπάρχει τηλεοπτικό κοινό στη Αμερική που βλέπει... τότε τα σκάνδαλα ξεχνιούνται και μπαίνουν στο χρονοντούλαμπο .Για να δούμε πότε θα χτυπήσει το τελευταίο καμπανάκι για την πυγμαχία !!!Στο Παρίσι ή στο Λος Άντζελες το 2028???



Μην ξεχνάμε ότι: η πυγμή ήταν ένα από τα παλαιότερα και δυναμικότερα αγωνίσματα των αρχαίων Ελλήνων το οποίο ήταν γνωστό από την Μυκηναϊκή και την Μινωική εποχή με βαθιές ρίζες από την Ελληνική Προϊστορία. Αναφέρεται και στα Ομηρικά Έπη σαν ένα από τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν προς τιμή του Πατρόκλου. Η πυγμή μπαίνει σαν αγώνισμα στην Ολυμπία στην 23η Ολυμπιάδα (668π.χ.).

Υπάρχουν αρχαιολογικές ανακαλύψεις που δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες πραγματοποιούσαν αγώνες πυγμαχίας ήδη από τη Μινωική και τη Μυκηναϊκή περίοδο. Υπάρχουν πολλοί θρύλοι για την προέλευση της πυγμαχίας στην Ελλάδα.


Όσο αναφορά την άρση Βαρών τα δεκάδες κρούσματα απαγορευμένων ουσιών έχουν κηλιδώσει το άθλημα της άρσης βαρών.  Από την άλλη πλευρά, το κοινό της άρσης βαρών μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται και ως άθλημα δεν έχει απήχηση στη νεολαία, κάτι που προβληματίζει τη ΔΟΕ.

Σαφώς δεν μας λένε γιατί δεν έχουν απήχηση κάποια αθλήματα !!Ποιός φταίει που χάθηκε η αίγλη του αθλητικού και Ολυμπιακού πνεύματος...Εμείς όμως ως κληρονόμοι και απόγονοι του Ολυμπισμού έχουμε χρέος και καθήκον να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε όλα αυτά που μας τα δώσανε απλόχερα οι προγόνοι μας!!

Όπως για την πυγμαχία έτσι και για την Άρση Βαρών πρέπει να δώσουμε κάποια ιστορικά στοιχεία για αυτό το άθλημα!!


Στην Αρχαία Ελλάδα, η δύναμη εκτιμήθηκε πολύ ως φυσική ιδιότητα. ο Έλληνας αρσιβαρίστας Βυήβων έμεινε στην ιστορία για το κατόρθωμα να σηκώσει μια πέτρα 143,5 κιλών.

Η άρση βαρών ήταν συνηθισμένη στους αρχαίους Έλληνες, αφού ο πολιτισμός τους γιόρταζε τη δύναμη. Οι στρατιώτες προπονούνταν με βάρη και κάνοντας γυμναστική πριν από τη μάχη, ενώ η άρση βαρών ήταν μια τυπική δραστηριότητα στο γυμνάσιο.

Η δύναμη του Ηρακλή βρίσκεται στην κορυφή των Ελληνικών μυθων, με τον ήρωα να εκτελεί απίστευτα καθήκοντα με την υπερφυσική φυσική του δύναμη.

Ωστόσο, οι ιστορίες ισχυρών ανδρών δεν περιορίζονταν σε μύθους. Ο αθλητής Μίλων του Κρότωνα λέγεται ότι έχτισε τη δύναμή του μεταφέροντας μία αγελάδα επάνω σε ένα λόφο για εβδομάδες για να γίνει δυνατός.

«Τι ντροπή είναι για έναν άνθρωπο να γερνάει χωρίς να δει ποτέ την ομορφιά και τη δύναμη που μπορεί να έχει το σώμα του», έγραψε ο Σωκράτης.

Και, ίσως, αυτός να είναι ο βασικός λόγος και για τα δύο προηγούμενα, καθώς τα, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ολυμπιακή ιστορία, αθλήματα δείχνουν αναχρονιστικά και δεν έχουν κοινό, με αποτέλεσμα να μη φέρνουν χρήματα στα ταμεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Και μπορεί η ΔΟΕ να έδωσε στα τρία αθλήματα μία… περίοδο χάριτος για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αλλά εάν δεν αποδειχτούν «χρυσοφόρα» τότε το τελευταίο… ολυμπιακό καμπανάκι θα χτυπήσει στο Παρίσι. 

ΚΑΡΑΒΕΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟΚΑ | Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ | 14/7/2022

 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟΚΑ

Προσκεκλημένη η ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟΚΑ
Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (14/7/2022)
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Επιμέλεια
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΒΕΝΤΖΑΣ
Πρωταθλητής Πάλης - Υπ.Βουλευτής Ν.Λάρισας

Παρουσίαση - Σκηνοθεσία
ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
==============================================================


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                         ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
             ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
=================================================================

ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:   http://www.artemis-sorras.gr
ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ:   http://600dis.oramaellas.gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ:   http://dimoi.oramaellas.gr
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ:   http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ:   http://txs.oramaellas.gr
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:
ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:   https://www.aitherikigrafi.gr/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ