ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

«δανείζατε τα κόµµατα(εννοεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) καλύτερο και από αυτό µε το οποίο δανείζατε τους αγρότες;;;



 ΠΟΡΙΣΜΑ της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νοµιµότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κοµµάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών µέσων µαζικής ενηµέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύµατα της χώρας

ΑΘΗΝΑ 2017

3.6.6. ΑΤΕ

 Στην περίπτωση Πανταλάκη έχουµε µία εξαιρετική οµολογία του: ρωτάται από τον κ. Καραθανασόπουλου «από ό,τι βλέπουµε επί της ουσίας το κεφάλαιο των δανείων δεν εξοφλείται ΠΟΤΕ!!!», και ο κ. Πανταλάκης απαντά «το κεφάλαιο ΠΟΤΕ δεν εξοφλείται!!!». 

Επίσης ρωτάται «δανείζατε τα κόµµατα(εννοεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) µε επιτόκιο 1,9%, καλύτερο από το αντίστοιχο των µεγάλων επιχειρήσεων» και απαντά ο µάρτυρας «Καλύτερο. Ακριβώς». Επιµένει ο ερωτών: «Πολύ καλύτερο και από αυτό µε το οποίο δανείζατε τους αγρότες» και απαντά «Βεβαίως» (!!!) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εδώ εκείνο που αξιολογείται ιδιαιτέρως είναι η οµολογία του τραπεζίτη ότι «το κεφάλαιο των δανείων δεν θα το εισπράξει ΠΟΤΕ!!!».

 Και ποιος φέρει την ευθύνη γι αυτήν την εξέλιξη; Κανένας; Δεν είναι δυνατόν!!!!

 Ευθύνονται και τα τραπεζικά στελέχη και οι κοµµατικοί υπεύθυνοι που αιτούνταν και ελάµβαναν τα δάνεια. Επίσης για τις εκχωρήσεις µελλοντικών κρατικών χρηµατοδοτήσεων καταθέτει ότι «όταν έχουµε µία εκχώρησεη µελλοντικής κρατικής χρηµατοδότησης, τι µας εκχωρεί ο άλλος; Απλή προσδοκία δικαιώµατος.

 Ουσιαστικά δεν µας εκχωρεί ΤΙΠΟΤΑ!!!». 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενώ διαπιστώνεται ότι το κεφάλαιο των επιχειρήσεων των ΜΜΕ σε πολλές περιπτώσεις έχει πέσει κάτω από το µετοχικό κεφάλαιο, δεν επιλέγεται η νοµική διαδικασία(άρθρο 47 ν.2190/20 Περί Ανωνύµων Εταιριών), που επιβάλει διαζευτικά δύο λύσεις: είτε λύση και εκκαθάριση, είτε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου σε 6 µήνες. 

Όµως καµία από τις λύσεις αυτές δεν έγιναν µε ευθύνη βεβαίως των µετόχων(εδώ του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ), αλλά ευθεία κάλυψη και παράβαση νόµου εκ µέρους των τραπεζικών στελεχών που έδιναν συνεχώς και νέα δάνεια.

 Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι µε την παρούσα διάταξη περί απαγόρευσης χορήγησης δανείων από τις Τράπεζες προς τους δικαιούχους κρατικής χρηµατοδότησης µε εγγύηση την κρατική χρηµατοδότηση πέραν του τρέχοντος οικονοµικού έτους, επιδιώκεται να καταπολεµηθεί το φαινόµενο του σηµερινού άκρατου δανεισµού των κοµµάτων µε εγγύηση την κρατική χρηµατοδότηση. Το επιβαρυντικό στοιχείο της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι τα κεφάλαια για την αποπληρωµή αυτών των δανείων δεν είναι υπαρκτά αλλά πιθανολογούµενα µε βάση τις επόµενες κρατικές χρηµατοδοτήσεις στις οποίες προσβλέπουν.

4.2.2.3. ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

 Το ΠΑΣΟΚ µαζί µε τη ΝΔ ήταν από τα κόµµατα που λάµβαναν τις µεγαλύτερες επιχορηγήσεις, εξαιτίας των µεγάλων εκλογικών ποσοστών τους, τις οποίες µετά χρησιµοποιούσαν ως εγγύηση για να λαµβάνουν δάνεια. 

Όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Σαλαγιάννης στο 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κατά τον απολογισµό της οικονοµικής κατάστασης του κόµµατος οι κρίσιµες χρονιές ήταν το 2009 και το 2010. Όχι γιατί τότε δηµιουργήθηκε το πρόβληµα. Αλλά γιατί τότε κορυφώθηκε. 

Το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε από κρατική επιχορήγηση 24 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα έκανε σύµφωνα µε τον ισολογισµό του 2009 αναλήψεις δανείων ύψους 47 εκ. ευρώ (21.8 εκ. νέα δάνεια) Το 2010, πήρε 20 εκ. ευρώ κρατική επιχορήγηση και ταυτόχρονα έκανε σύµφωνα µε τον ισολογισµό του 2010 αναλήψεις δανείων ύψους 40 εκ. ευρώ (20 εκ. νέα δάνεια)

 Το 2010 που κορυφώθηκε ο ήδη υψηλότατος δανεισµός των προηγούµενων χρόνων, προς διασφάλιση των τραπεζών, υπογράφτηκε σύµβαση εκχώρησης των µελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων. Το 2010, δηλαδή, ουσιαστικά, αποκλείστηκε και τυπικά η δυνατότητα λήψης άλλου δανείου από τις τράπεζες και ταυτόχρονα έγινε εκχώρηση των µελλοντικών εσόδων του κόµµατος απ’ την κρατική επιχορήγηση αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε χρηµατοδότηση.

 Όπως φαίνεται  παρακάτω το ΠΑΣΟΚ έλαβε από το 1996 έως και σήµερα συνολική επιχορήγηση ύψους 334,381,625.29 ευρώ ενώ σήµερα όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σαλαγιάννης σε συνεχή συνεννόηση µε τις τράπεζες για την αποπληρωµή των δανειακών οφειλών του ύψους 190 εκατ. ευρώ όπως έχουν διαµορφωθεί σήµερα.

Ταυτόχρονα είναι σηµαντικό να δούµε την αντιστοιχία Εσόδων και Εξόδων του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως και το 2014.

 Τα έξοδα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 18 χρόνια φτάνουν τα 84,567,858.48 ευρώ ενώ τα έσοδα 374,336,329.82 και παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να αποπληρώσει ή έστω να διευθετήσει τα δάνεια του προς τις τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις χρονιές που Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόµµατος ήταν ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έγιναν οι µεγαλύτερες σπατάλες παρά τα συνεχώς µειούµενα έσοδα. Έτσι ενώ τα έσοδα (επιχορηγήσεις και όλα τα έσοδα από εισφορές) κατά τη διάρκεια της θητείας του, (2004-2011) έφτασαν τα 177,742,045.90 ευρώ, τα έξοδα για τις αντίστοιχες χρονιές έφτασαν τα 234,567,495.26 ευρώ. Πρόκειται για µια χαρακτηριστική θητεία αλόγιστης σπατάλης κατά τη διάρκεια της οποίας διογκώθηκε το οικονοµικό πρόβληµα του ΠΑΣΟΚ. Έσοδα (µαζί µε επιχορηγήσεις): 203,020,601.64 Έξοδα: 234,567,495.26

     ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αν όλοι είχαμε όνειρα βασισμένα στις  αξίες και τις αρχές θα παλεύαμε για αυτά θα ενεργοποιούσαμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που κρύβει τη δύναμη να αλλάξει το μικρόκοσμό του, που μπορεί να κινητοποιήσει και τους γύρω μας να ονειρευτούν και εκείνοι και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο το θωρακισμένο  άτομο με τις ηθικές αξίες της ζωής και τις κοινωνικές αρχές θα προσπαθήσει για το καλύτερο,  το δικό του και των γύρω του. 



Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ