ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Translate

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

 


ΠΟΡΙΣΜΑ της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νοµιµότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κοµµάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών µέσων µαζικής ενηµέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύµατα της χώρας

3.7.2. ΓΙΑ ΦΩΤΙΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ)

 Ισχύει ό,τι για Αλαφούζο: Εξηγήσεις για όσα είπε όπως λ.χ. « Ο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ πήρε 100.000.000 ευρώ µε δάνειο µε µοναδική εγγύηση 600.000 ευρώ, δηλαδή µε το 0,6% του δανείου.

 Καταθέτει ότι παλιότερα οι τράπεζες έδιναν λεφτά χωρίς καλύψεις, χωρίς εγγυήσεις. Παραδέχεται ότι ο ΠΗΓΑΣΟΣ είχε διµερές δάνειο 69.000.000 ευρώ ΑΚΑΛΥΠΤΟ χωρίς να δοθούν προσωπικές εγγυήσεις». 

Οµολογεί «ότι το ΚΟΔ που πήρε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, τα 98 εκατοµµύρια, δίνονται για να αποπληρωθούν άλλα προηγούµενα δάνεια..». Εδώ για τον ΠΗΓΑΣΟ έχουµε συντριπτικά στοχεία που µόνο τη δανειοδότησή του δεν επέτρεπαν, και συγκεκριµένα: Από το 2009 έως το 2015 είχε ζηµιές 270.000.000 ευρώ και το τελευταίο ΚΟΔ που δόθηκε είχε µείωση του κύκλου εργασιών κατά 80%!!! 

Ταυτόχρονα οι Ορκωτοί Ελεγκτές από το 2012 προειδοποιούσαν ότι «υπάρχουν αµφιβολίες για τη δυνατότητα η εταιρία να συνεχίσει τη λειτουργία της», τρία χρόνια η µετοχή της ήταν εκτός διαπραγµάτευσης, και όµως δόθηκε δάνειο 52.600.000 ευρώ από τα οποία τα 46.900.000 ευρώ ήταν ΑΚΑΛΥΠΤΑ. 

Πως και µε ποια τραπεζικά κριτήρια δόθηκε το δάνειο; Και µάλιστα και για αναχρηµατοδότηση τόκων που ρητά απαγορεύεται; ΄Ηδη από το 2012 υπάρχουν επιστολές το ΠΗΓΑΣΟΥ προς την ΕΤΕ και ζητούσαν ανοχή, κάτι που στηλιτεύει και η ΤτΕ σε Πόρισµά της. Εδώ υπάρχουν σαφείς ευθύνες των τραπεζικών στελεχών που αποφάσισαν και ενήργησαν σε βάρος των καλώς νοουµένων συµφερόντων της τράπεζας, των καταθετών και των µετόχων της. 

Η ευθύνη των τραπεζικών καθίσταται ακόµα µεγαλύτερη µε την περίπτωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (ΜΕΓΚΑ) που όταν έλαβε το ΚΟΔ 98.000.000 ευρώ, όφειλε ήδη 125.000.000 ευρώ και ουσιαστικά ήταν µία επιχείρηση υπό κατάρρευση, και έρχονται έξι τράπεζες και δίνουν 100 εκατοµµύρια, χωρίς καλύψεις και εγγυήσεις, που ασφαλώς σήµερα είναι δανεικά και αγύριστα. Δηλαδή η ευθύνη των τραπεζικών συνίσταται στο ότι από πρόθεση χορηγούν δάνεια δεκάδων εκατοµµυρίων για να εξοφληθούν παλαιότερα δάνεια, ακόµα και δόσεις τόκων που είναι ληξιπρόθεσµες, χωρίς καµία ουσιαστικά εξασφάλιση και χωρίς πραγµάτωση ούτε ενός τραπεζικού κριτηρίου. Υπάρχουν βάσιµες υπόνοιες ότι ζηµιώθηκε η Τράπεζα εν γνώσει της απουσίας τους µε ηθικό αυτουργό τον δανειολήπτη. Επίσης παρόµοια περίπτωση απιστίας υπάρχει και για µία άλλη εκδοχή του ιδίου ΚΟΔ δανείου των 98 εκατοµµυρίων. Ενώ όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν στη µη χορήγησή του λόγω κατάρρευσης όλων των οικονοµικών δεικτών της εταιρίας, αρχίζουν διαπραγµατεύσεις το 2012 για τη χορήγησή του, η συµφωνία επιτυγχάνεται το 2014 και τελικά εκταµιεύεται τον Απρίλιο του 2016.

 Όµως συµφωνείται κάτι το εξωφρενικό: η διάρκεια του δανείου είναι 2 µηνών, δηλαδή µέχρι την 30-6-2016 θα πρέπει να εξοφληθεί ολόκληρο το δάνειο και οι τόκοι του. Εκταµιεύεται το δάνειο ΟΛΟΚΛΗΡΟ και ασφαλώς δεν εξοφλείται την 30-6-2016. Εδώ υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο, να εκταµιευθεί ολόκληρο το ποσό τον Απρίλιο και να εξοφληθεί, δήθεν τέλος Ιουνίου 2016.

 Επιλέγεται η «δίµηνη» διάρκεια του δανείου, ώστε να γίνει δυνατή η άµεση ΟΛΟΚΛΗΡΗ εκταµίευσή του, χωρίς δόσεις σε προσυµφωνηµένους χρόνους, όπως θα γινόταν εάν η διάρκειά του ήταν η κανονική. ΄Ετσι «τσεπώνει» η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ το χρήµα(98.000.000 ευρώ χρήµα ζεστό!!!) και παρέρχεται ηµεροµηνία της 30-6-2016 και µέχρι σήµερα δεν έχει πληρωθεί ούτε ευρώ. Είναι σκαστή περίπτωση ζηµίωσης συµφερόντων σε της τράπεζας µε ηθικό αυτουργό τον νόµιµο εκπρόσωπο της δανειολήπτριας εταιρίας.

Έλληνα και Ελληνίδα όπως θα διαβάσατε παρότι συστήνονται ειδικές επιτροπές ελέγχου για τα κόμματα και τις ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ  ΜΜΕ δεν υπάρχει καμία κύρωση σε όλους αυτούς που χειραγωγούν και διαφεντεύουν την ζωή μας απλά γίνονται συστάσεις προς συμμόρφωση.

Η Ελλήνων Συνέλευσις με τους ενεργούς πολίτες της καθημερινά βγάζει στο φως χιλιάδες αποδείξεις και στοιχεία για να αντιληφθείται ,ότι πρέπει και εσείς να δράσετε ,να ενεργοποιηθείται  να συμμετέχεται στα κοινά στις εξελίξεις αλλά και στις αποφάσεις που πέρνονται στην πόλη σας και στη χώρα σας γιατί όλοι αποτύχαν και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε την τύχη της πατρίδα μας στα κοράκια  που σπαταλάνε μαμούθ χρηματικά ποσά δημόσιου χρήματος και πέραν ότι φέρανε την χώρα σε μακροχρόνια κρίση δεσμεύσαν για 100 χρόνια τον πλούτο των Ελλήνων  ενώ οι Έλληνες υποφέρουν και ταλαιπωρούνται αιωνίως.

Δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και να λογοδοτήσουν;;;;

Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να το πράξεις .Σκοπός της Ελλήνων Συνέλευσις μέχρι να πάρουν οι Έλληνες την διακυβέρνηση της χώρας ,είναι η ποιοτική και αμερόληπτη ενημέρωση όλων των πολιτών  και βασίζεται στους ενεργούς πολίτες  που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και πως φτάσαμε έως εδώ και οι οποίοι θα συμμετέχουν  στις εξελίξεις και στη λήψη αποφάσεων μέσα από τους αυτοχρηματοδοτούμενους δικούς μας οργανισμούς του Φορέα του Έθνους των Ελλήνων που έχουμε ανοίξει για  να εξασφαλίσουμε και να προστατεύσουμε το μέλλον της νέας γενιάς και της ιερής μας χώρας.


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αν όλοι είχαμε όνειρα βασισμένα στις  αξίες και τις αρχές θα παλεύαμε για αυτά θα ενεργοποιούσαμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που κρύβει τη δύναμη να αλλάξει το μικρόκοσμό του, που μπορεί να κινητοποιήσει και τους γύρω μας να ονειρευτούν και εκείνοι και να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο το θωρακισμένο  άτομο με τις ηθικές αξίες της ζωής και τις κοινωνικές αρχές θα προσπαθήσει για το καλύτερο,  το δικό του και των γύρω του. 



Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ